donderdag 12 april 2018

Preitaart

Bron foto: blog Eerst koken
Deze preitaart is vegetarisch. Ik maak hem al een aantal jaar en de preitaart blijft een succes.

Mijn recept, hoofdgerecht, 4 personen:

700 gram prei
200 gram geraspte kaas , bijv. Leerdammer
50 gram boter of margarine
1 eetlepel milde kerriepoeder
4 eiere
125 gram magere kwark
1 eetlepen bouillonpoeder
150 gram bloem
75 gram rozijnen (meestal doe ik er meer in)
zout
peper
2 eetlepels paneermeel
3 eetlepels geroosterd sesamzaad
springvorm, doorsnede 22 cm

Prei in de lengte doorsnijden, maar de onderkant aan elkaar laten zitten, dan wassen onder de kraan. Daarna in smalle stukjes snijden. Zie deze video instructie.
In een grote pan de boter verhitten. Kerriepoeder en prei toevoegen. Prei al omscheppend in ongeveer 8 minuten iets laten slinken en vervolgens laten afkoelen.

In een kom door elkaar kloppen: eieren, kwark en bouillonpoeder.
In een andere kom mengen: bloem, kaas, rozijnen.
Al roerend beetje bij beetje het ei-kwark-mengsel toevoegen.
Daarna de prei er goed doorheen mengen.
Mengsel op smaak brengen met zout en peper.

Springvorm invetten. Bestrooien met paneermeel.
Preimengsel erin scheppen en glad strijken.
Sesamzaadjes erover strooien.

In de combi oven/magnetron: 200°C. 350 Watt, 20 minuten
Serveren met rijst.



Geen opmerkingen: